Anasayfa    Giriş    Yayın İlkeleri    Ciltler    Özel Sayılar ve Bölümler    Yayın Yönetmeni    Yayın Kurulu    Hakemler
Basıma Hazırlayanlar    Etkinlikler    LITTERA Hakkında    İletişim    Duyuru    Dizin    Français    English

• "Postmodernizm", Açıkoturum, 1992,
Yer: Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi
• "Çocuk Edebiyatı", Açıkoturum, 1992,
Yer: Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi

• "Jean Genet Günleri":
"Yapıtlarında Jean Genet", uluslar arası sempozyum, Yer: Galatasaray Üniversitesi

• "Çeviri - Yayımcılık - Eleştiri, açıkoturum, İstanbul Fransız Kültür Merkezi; Yer: Galatasaray Üniversitesi;
• "Tiyatro", açıkoturum,
Yer: İstanbul Fransız Kültür Merkezi;
• "Tiyatro Gecesi-Zenciler"
Yer: Boğaziçi Üniversitesi;
• "Tiyatro Gecesi-Hizmetçiler",
Yer: İstanbul Fransız Kültür Merkezi,
Tarih : 26-27-28 Nisan 2000, İstanbul.
• "Yazınbilim Kavramları", Açıkoturum, 2004,
Yer: Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi

LİTTERA Edebiyat Yazıları 20. cildinin yayınlanması nedeniyle 8 Mayıs 2008 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Fransız Büyükelçiliği ve Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyük Elçiliği'nin katkılarıyla "Neden Edebiyat?" konulu uluslar arası bir sempozyum düzenlenmiştir.

LITTERA Edebiyat Yazıları, à l’occasion de la parution du 20 ème volume, a organisé le 8 mai 2008 un colloque international “Pourquoi la littérature?” en collaboration avec la Faculté des Lettres de l’Université Hacettepe, le Service de Coopération et d’Action culturelle de l’Ambassade de France et l’Ambassade de la République bolivarienne du Venezuela

LITTERA Edebiyat Yazıları  Jean-Jacques Rousseau'nun üç yüzüncü doğum yılı nedeniyle  İstanbul Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen "Rousseau ve Türkiye"  konulu uluslararası sempozyumun gerçekleştirilmesine ortak olmuştur. Genel amacı, modern ve çağdaş Türkiye'de Rousseau'nun felsefe, siyaset ve edebiyat alanlarındaki etkisini açığa kavuşturmak olan sempozyum 2-4 Mayıs 2012 tarihleri arasında İstanbul  Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi'nde gerçekleştirilmiştir.

LITTERA Edebiyat Yazıları a collaboré à la réalisation du collogue international "Rousseau et la Turquie" organisé par le Lycée et la Fondation éducative Notre-Dame de Sion d'İstanbul à l'occasion du tricentenaire de la naissance de Jean-Jacques Rousseau. L'objectif général du colloque qui s'est tenu du 2 au 4 mai 2012 au Lycée Notre-Dame de sion d'İstanbul était de préciser l'influence philosophique, politique et littéraire de Rousseau dans la Turquie moderne et contemporaine.