Anasayfa    Giriş    Yayın İlkeleri    Ciltler    Özel Sayılar ve Bölümler    Yayın Yönetmeni    Yayın Kurulu    Hakemler
Basıma Hazırlayanlar    Etkinlikler    LITTERA Hakkında    İletişim    Duyuru    Dizin    Français    English

LİTTERA Edebiyat Yazıları 20. cildinin yayınlanması nedeniyle 8 Mayıs 2008 tarihinde Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Fransız Büyükelçiliği ve Venezuela Bolivar Cumhuriyeti Büyük Elçiliği'nin katkılarıyla "Neden Edebiyat?" konulu uluslar arası bir sempozyum düzenlenmiştir.

LITTERA Edebiyat Yazıları, à l'occasion de la parution du 20 ème volume, a organisé le 8 mai 2008 un colloque international “Pourquoi la littérature?” en collaboration avec la Faculté des Lettres de l'Université Hacettepe, le Service de Coopération et d'Action culturelle de l'Ambassade de France et l'Ambassade de la République bolivarienne du Venezuela

Değerli meslektaşlarımız ve okurlarımız, göndermiş oldukları iletilerde makalelerin yayımlanma durumunun Duyurular sayfasında açıklanmasını istemektedirler. Takdir edilecektir ki her makale için ayrı bir duyuru yapılması olanaksızdır. Yazarlarımız makalelerinin durumunu kişisel olarak sorduklarında kendilerine olanaklarımız ölçüsünde yanıt verilmektedir. Ancak, bu istekler dikkate alınarak, ciltlerin genel yayım aşamaları bu sayfada duyurulacaktır.

24. cildimiz çağdaş Fransız kadın yazar Sylvie Germain'e ayrılmıştır. 27 Nisan 2009 tarihinde Ankara Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından Ankara'ya davet edilen Sylvie Germain ile yazarın eleştirmeni, Caen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Alain Goulet, bu anabilim dalının “Sylvie Germain Günü” adı altında düzenlediği etkinliğe katılmışlardır. 24. cildimizde bu etkinliğe sunulan bildiriler ile yazar hakkında kaleme alınan yazılar yer almaktadır.

Her yapıtı ödülle karşılanan yazara bu yıl Türkiye'den de bir ödül veriliyor. Îstanbul'da eğitim veren Notre Dame de Sion Lisesi'nin kadın yazarlardan oluşturduğu jüri bu yılın “Notre Dame de Sion Edebiyat Ödülü”nün Magnus adlı romanıyla Sylvie Germain'e verilmesini uygun buldu.
***

Le 24. volume est consacré à Sylvie Germain, célèbre écrivaine française de nos jours. Dans ce volume figurent les articles rédigés sur l'auteur et les communications présentées  dans la « Journée Sylvie Germain » à laquelle avaient participés comme intervenants invités, la romancière elle-même  et son critique, Prof. Dr. Alain Goulet, de l'Université de Caen. La « Journée Sylvie Germain » a été  organisée à Ankara, le 27 avril 2009, par le Département de Langue et Littérature françaises de la Faculté de Langue et Histoire-Géographie de l'Université d'Ankara.

Un grand prix de littérature est décerné, cette année, à Sylvie Germain par la Turquie. Au sein du Lycée Notre Dame de Sion, très ancienne institution de tradition littéraire, un jury composé de femmes écrivaines attribue le « Prix littéraire Notre Dame de Sion ». Alternativement il est décerné une année à un écrivain turc, une année à un écrivain francophone traduit en langue turque. Cette année le prix récompense Madame Sylvie Germain pour son roman Magnus. »

Sitemiz yeni biçimiyle okurlarımızın yararına sunulmuştur. Ancak eksiklerimizin tamamlanması için çalışmalar sürmektedir. Gelişmeler duyuru sayfamızdan ve ertem@hacettepe.edu.tr adreslerinden sorularak öğrenilebilir.

16-23 arası ciltlerdeki makalelerin tüm sayfaları, 23. (dahil) ciltten sonraki tüm ciltlerde yer alan makalelerin ise ilk sayfaları sitemize yüklenmiş olup Ciltlerin "İçindekiler " kısmından ulaşılabilir.

İstanbul Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi Jean-Jacques Rousseau'nun üçyüzüncü doğum yılı nedeniyle, 2-4 Mayıs 2012 tarihleri arasında "Rousseau ve Türkiye" konulu uluslararası bur sempozyum (bilgi şöleni) gerçekleştirmiştir. LITTERA bu etkinliğin yayın açısından sponsorluğunu üstlenmiştir. Sempozyumda sunulan bildiriler LITTERA Edebiyat Yazıları'nın 31. Özel Sayıs'ında yayımlanacaktır.

A l'occasion du tricentenaire de la naissance de Jean-Jacques Rousseau Le Lycée Notre Dame de Sion d'İstanbul a réalisé, du 2 au 4 mai 2012, un colloque international "Rousseau et la Turquie". Les actes présentés au colluque seront publiés dans le numéro spécial 31 de LITTERA Edebiyat Yazıları.

LITTERA Edebiyat Yazıları'nın 2011 Aralık ayına ait 29. cildi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bülümü tarafından 31 Ekim-2 Kasım 2011 tarihleri arasında düzenlenmiş olan "Edebiyat ve Bilim II" başlıklı sempozyuma (Bilgi Şölenine) sunulan bildirilere ayrılmış olup bu cildimiz "Özel Sayı " olarak yayımlanmıştır.

31. cildimiz Jean-Jacques Rousseau'nun üç yüzüncü doğum yılı nedeniyle  İstanbul Notre-Dame de Sion Fransız Lisesi ve Eğitim Vakfı tarafından 2-4 Mayıs 2012 tarihleri arasında düzenlenen ve LITTERA'nın ortak olduğu "Rousseau ve Türkiye" konulu uluslararası sempozyuma sunulan bildirileri kapsamaktadır ve  Jean-Jacques Rousseau Özel Sayısı olarak yayımlanmıştır.

Le 31 ème volume est consacré aux actes présentés au colloque international "Rousseau et la Turquie", organisé, à l'occasion du tricentenaire de la naissance de Jean-Jacques Rousseau, du 2 au 4 mai 2012,  par le Lycée et la Fondation éducative Notre-Dame de Sion d'İstanbul, et auquel LITTERA a participé comme partenaire,

LITTERA Edebiyat Yazıları'nın 2013 yılına ait 32. ve 33. ciltleri yayımlanmıştır. İçeriklerine Ciltler sayfasından ulaşılabilir.

LITTERA Edebiyat Yazıları'nın 2014 yılına ait 34. ve 35. ciltleri yayımlanmıştır. İçeriklerine Ciltler sayfasından ulaşılabilir.